Inspired By är formatet där vi möter kvinnor i olika åldrar och branscher som vi inspireras av. Vi har träffat Apollonia San Contreras över ett samtal kring karriärsval, gyllene regler och vikten av återhämtning.

Har en karriär inom marknadsföring & PR alltid varit det självklara valet för dig?

Tanken var att bli revisor men det var inte förens efter några terminer in på Civilekonomprogrammet som jag insåg att det var marknadsföring jag skulle jobba med, och inte siffror. Idag kör jag en hybrid lösning – heltidsjobb på Hövding by day och sidehustle by night där jag bland annat driver karriärpodden "Off topic", hjälper startups som Endbright med PR samt driver det kvinnliga nätverket HON (Her Online Network) i Malmö. Och jag älskar det! Jag får så mycket energi av människor och relationer, så nu med facit i hand så känns det så himla självklart att jobba med marknadsföring och PR.

Vad är återhämtning för dig?

Att sova – mina vänner kallar mig ”the queen of naps”. Skämt åsido, återhämtning för mig är att göra något för mig själv som jag mår bra av. Det kan vara allt från att ha mobilen på flygplansläge för att njuta av min spanska serie (sucker för spanska serier), boka in 40 minutes IR bastu följt av en massage eller bara rensa min garderob. Som kommer är man ständigt uppkopplad där gränsen mellan jobb och hela tiden suddas ut. Det är så viktigt för mig att prioritera återhämtningen, men också vara okej med att det kommer att finnas perioder där återhämtningen inte får lika mycket plats som den förtjänar.

Vilket plagg får dig att känna dig bekväm, oavsett situation?

Den vita sjortan! Den funkar i alla lägen – på strategimötet, AWn eller på stranden med ett par härliga jeansshorts och baddräkt under.


Foto: Amelia Barklid

Apollonia i tröjan Cheryl och trenchcoaten Vanessa -SHOPPA HÄR

Du har 10 minuter över en morgon, vad gör du?

Jag passar på att höra av mig till familjen eller vänner jag inte har fått tag på med men som jag saknar allt för mycket!

Vilka 4 gyllene regler lever du efter?

1. Prioritera sömnen. Jag försöker så minst 8h varje natt. Det finns ingen bättre känsla än att känna sig utvilad och klar i hjärnan, som jag oftast bara gör efter 8h sömn.

2. Gör mer av det som får DIG att må bra. Du är huvudpersonen i ditt liv, visst?

3. Var generös och hjälp andra. Det finns att få saker som är så givande som att se andra utvecklas eller ta sig från A till B.

4. Fortsätt vara nyfiken, man är aldrig färdiglärd.

Följ Apollonia HÄR